BBC Ontbijt bij Bob Keukenbouwer

Ontbijten in een keukenshowroom. Hoe bijzonder is dat! Wij mochten het ervaren bij ons BBCH-lid Bob Keukenbouwer aan de Handelswei 3 in Joure op dinsdag 5 maart. In een ruim opgezette showroom tussen gloednieuwe keukens heette Bob ons van harte welkom en vertelde hij hoe circa 14 jaar op deze plek begon. Het was eerst een hokkerige ruimte met allemaal muren. Bob wilde de muren doorbreken en er een ruime showroom van maken. De huurbaas wilde hier wel in meegaan, maar stelde als voorwaarde dat de ruimte bij opzegging weer in dezelfde staat opgeleverd zou worden. Dit vond Bob ondoenlijk, dus liet hij het zoals het was. Twee jaar geleden kreeg hij de kans het pand te kopen en heeft hij het verbouwd tot hoe hij het wilde: een ruim opgezette showroom met zwarte muren en spots die de keukens goed uitlichten.

Naast keukens ook inrichting voor bijkeukens en inloopkasten

Samen met twee collega’s doet Bob de verkoop. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten keukens en Bob vertelt dat hij een aantal unieke producten in het assortiment heeft. Marjan Postma is nieuwsgierig en vraagt of we een rondleiding door de showroom kunnen krijgen. Dit doet Bob graag en zo leidt hij ons door zijn showroom. Hij vertelt wat op dit moment in is, welke technische snufjes er verkrijgbaar zijn en welke merken hij verkoopt. Naast keukens verkoopt hij ook inrichtingen voor bijkeukens en inloopkasten.

Fondsenwerving

Na de rondleiding en het ontbijt vertelt manager van de Ronald McDonaldhoeve Marjan Postma over fondsenwerving. Voor de Ronald McDonaldhoeve is dit een belangrijke inkomstenbron en er zijn een aantal beproefde concepten die hiervoor zorgen, onder andere de ontbijtclubs en de regatta. Dit is heel fijn, maar het is niet genoeg. Marjan heeft weinig ervaring met fondsenwerving, maar wil dit graag leren en ontwikkelen. Daarom heeft ze een sessie met het bestuur over fondsenwerving gehad en toevallig sprak ze daarna met een ervaren fondsenwerver hoe je dit doet. Ze heeft deze persoon het hemd van het lijf gevraagd. Daarnaast heeft Marian gekeken hoe HomeSport Events aan fondsenwerving doet en heeft ze besloten om met een team mee te doen aan een activiteit van homesport. Ze wil ervaren hoe deze manier van fondsenwerving werkt en wat het met mensen doet. Deze kennis en ervaring kan ze dan inzetten voor het werven van fondsen voor de Hoeve. 

Verder vertelt ze dat er afgelopen weekend een gezin met een dochter die de Noordzeeziekte heeft, in de Hoeve was. Dit gezin heeft een stichting opgericht en heel veel gedaan aan fondsenwerving en publiciteit. Dankzij deze acties hebben ze verschillende onderzoeken kunnen opstarten.

Marjan doet tot slot een oproep aan de aanwezigen dat als ze suggesties of verbeteringen hebben, ze dit graag hoort. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *