BBC Ontbijt Dokterszorg Friesland

Dinsdag 3 oktober was de BBCH te gast bij Dokterszorg Friesland. BBCH-lid Petra Paas werkt hier als interim marketing en communicatieadviseur. De bijeenkomst start met een openingswoordje door voorzitter Jan Swart, daarna neemt Marjan Postma, manager van de Hoeve het over. Zij vertelt dat er een paar afzeggingen waren en dat het in deze periode vaak wat rustiger is in de Hoeve. De komende tijd zal dit ook zo blijven. Op het moment verblijven er leerlingen van een VSO school. En dat brengt wel wat reuring. Marjan rondt af en geeft het woord over aan Petra.

Dokterszorg Friesland

Aan de hand van een presentatie vertelt zij over Dokterszorg Friesland. De meeste mensen kennen Dokterswacht en dit is een onderdeel van Dokterzorg. Ze legt uit dat dit bedrijf allerlei activiteiten regelt voor huisartspraktijken, zodat huisartsen zich volledig kunnen richten op zorgverlening aan patiënten. Het bedrijf bestaat uit vier onderdelen: Dokterswacht, Doktersdiensten, Ketenzorg Friesland en de Dokterswacht.

Dokterswacht

Dokterswacht regelt de diensten in de avond, nacht en weekend. Zodra de huisartspraktijk, normaliter om 17.00 uur, de deur sluit, dan neemt Dokterswacht het over tot het moment dat de praktijk weer open is. Je kunt hier terecht als je klachten hebt die niet kunnen wachten totdat de praktijk weer open is.

Doktersdiensten 

Doktersdiensten zorgt voor het praktijkmanagement in de praktijken. Een praktijkmanager ontlast de huisarts op het gebied van HR, ICT, financiën en organisatie algemeen. Ook valt de continuïteit van de huisartspraktijken in Friesland onder Doktersdiensten. Het is algemeen bekend dat er een tekort is aan huisartsen. Wij zijn continue op zoek naar nieuwe aanwas.

Ketenzorg Friesland 

Ketenzorg Friesland verbindt huisartsen met andere zorgverleners als het gaat om chronische ziekte. Het doel is om mensen met een chronische aandoening zo goed mogelijk te helpen. Denk aan diabetes, astma.

Doktersacademie Friesland 

Doktersacademie Friesland is onze eigen scholingstak op het gebied van huisartsenzorg. Deze afdeling biedt scholingen aan onder andere huisartsen, doktersassistentes, praktijkondersteuners, en medewerkers van de afdelingen. 

Ondersteunende afdelingen

Tot slot zijn er nog de ondersteunende afdelingen, zoals ICT, HR, Financiën en Communicatie. Petra vertelt wat zij doet bij Dokterszorg Friesland en vraagt daarna aan de aanwezigen of er vragen zijn.

Er wordt gevraagd of alle huisartspraktijken een praktijkmanager hebben van Dokterszorg Friesland. Petra antwoordt dat dit niet zo is, sommige huisartsen hebben zelf een praktijkmanager in dienst.

Na de vragenronde beginnen we aan het ontbijt.

Om 09.00 uur luidt de voorzitter de bel en kondigt hij aan dat de volgende bijeenkomst op 7 november is bij Mid Friesland Advies: de locatie is VANMARK, Midstraat 128 in Joure. Daarna wenst hij iedereen een fijne werkdag en sluit hij de bijeenkomst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *