Vandaag nuttigen we het ontbijt bij Groenewegen Advocaten Notarissen. Normaliter trapt voorzitter Jan Swart af, maar hij is verhinderd. Agnes Feddema van de Hoeve neemt het deze keer over. Voor haar is dit het laatste ontbijt van de BBCH. Ze vertrekt bij de Hoeve, omdat er een nieuwe manager is benoemd: Marjan Postma. Agnes vertelt dat ze een fantastische tijd heeft gehad bij de Hoeve; ze vond het een feestje.
Introductie nieuwe Algemeen Manager
Marjan neemt het stokje over van Agnes. Ze vertelt dat ze hiervoor 14 jaar bij de gemeente Heerenveen heeft gewerkt als programmamanager Duurzaamheid. Een baan met impact: strategische plannen ontwikkelen en kijken wat dit betekent voor vandaag en morgen. Agnes: “Deze ervaring kan ik heel goed meenemen in mijn nieuwe functie. Ook voor de Hoeve geldt dat we gaan voor een langdurig bestaan: de gasten moeten het vandaag én ook in de toekomst fijn hebben tijdens hun verblijf.”
Een ervaring vanuit de Hoeve
Agnes vertelt dat er vandaag twee introducées zijn en heet ze welkom: Marco en Bob. We draaien vandaag de volgorde iets om: eerst hoe het gaat in de Hoeve, daarna Groenewegen en tot slot het ontbijt. Daarna vertelt ze dat er in de Hoeve een gezin verbleef met een heel prikkelgevoelig kind. De ouders vertelden dat hun kind heel relaxt was tijdens het verblijf, dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt. Wat ook fijn was, is dat de ouders rustig de koffers konden inpakken, terwijl het kind in de snoezelkamer verbleef. Dit is een ruimte met zo weinig mogelijk prikkels.
Agnes neemt afscheid en bedankt iedereen voor de fijne samenwerking. Daarna geeft ze het woord aan Pieter de Boer van Groenewegen.
Het notariaat
Pieter is notaris bij het kantoor en vertelt dat Groenewegen sinds 2000 op deze locatie is gevestigd, maar dat het kantoor al ouder is. Het is een van de oudste notariskantoren van Heerenveen. Er zijn al behoorlijk wat akten gepasseerd en verzegeld bij dit kantoor. Het notariaat omvat drie onderdelen: onroerend goed, ondernemingsrecht en familierecht. De laatste tijd zien ze veel levenstestamenten voorbijkomen. Dit houdt in dat je je partner een volmacht geeft in het geval je in coma raakt of dement wordt. Het zijn vaak 70 plussers of ondernemers die dit laten opmaken.
Pieter vertelt kort over zichzelf: hij is geboren en getogen in de zuidwesthoek van Friesland. In Groningen heeft hij notarieel recht gestudeerd. Hij vindt het een prachtig vak, omdat je een soort gidsfunctie hebt. Mensen komen bij hem binnen, omdat ze iets moeten regelen en volgens de wetgever bij hem langs moeten.
Na een vragenronde vertrekken we naar de ontbijtruimte.
























