BBC Ontbijt Hans de Boer Coaching

We zijn vandaag weer een keer te gast bij De Ronald McDonald Hoeve te Beetsterzwaag. Voorzitter Jan kijkt op de klok en merkt op dat de tijd zo hard is gegaan, dan het niet het moment van openen, maar al van sluiting van de bijeenkomst is! Gelukkig is de klok nog niet aangepast aan de wintertijd en kunnen we toch nog genieten van een mooi ontbijt.

Onze gastheer van vandaag is Hans de Boer van Hans de Boer Coaching. In plaats van te vertellen wat hij doet, neemt Hans de aanwezigen mee in zijn werkwijze aan de hand van een klein experiment. Deze methode gebruikt Hans ook bij het vlot trekken van gesprekken als de communicatie tussen twee personen helemaal is vastgelopen.

De conclusie van dit mooie interactieve experiment is dat je heel snel inzicht krijgt in je kernkwaliteiten en hoe deze zich verhouden met je allergie en valkuilen. Door in een gesprek met iemand die wat verder van je af staat ga je je kernkwaliteiten nog meer te benadrukken en verwijder je juist meer van elkaar, want het is zeer aannemelijk dat jouw kernkwaliteiten juist in de allergie van die ander zit en dat roept alleen maar meer weerstand op. Begrip voor elkaar helpt bij het voeren van het goede gesprek.

Na het experiment zijn we gezamenlijk aan tafel gegaan, waarbij weer veel mooie gesprekken zijn gevoerd. Wat is een uurtje dan toch kort! Voordat Jan de bijeenkomst sluit presenteert Marc nog een nieuw filmpje over de Hoeve. Het blijft iedere keer weer indrukwekkend hoe veel plezier je je medemens kunt geven met een paar dagen of een weekje vakantie. Om 9.00 uur wintertijd sluit Jan de bijeenkomst af en wenst hij iedereen een prettige werkdag toe.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *