BBC Ontbijt Hans Roelfsema / Kenneth Smit

Met een grote lach op het gezicht opent Jan Swart, voorzitter van BBC Heerenveen, op 24 juni 2021 om 8.00 uur door middel van het luiden van de welbekende bel het ontbijt. Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar nu mogen we eindelijk weer een fysieke bijeenkomst organiseren. Gelukkig zijn de meeste deelnemers inmiddels (deels) gevaccineerd en is iedereen in goede gezondheid. Dit is de laatste bijeenkomst voor de zomer en Jan nodigt iedereen uit om voor de eerste bijeenkomst na de zomer een introduce mee te nemen zodat de BBC weer verder kan groeien. Daarna geeft Jan het woord aan Hans Roelfsema, de organisator van dit ontbijt.

Hans neemt het woord en heet ook iedereen hartelijk welkom op Golfclub Heidemeer. Een bijzondere locatie voor een ontbijt, maar volgens Hans niet toevallig gekozen. Hans is namelijk salestrainer en als franchisenemer aangesloten bij Kenneth Smit. Bij Kenneth Smit zijn ongeveer 70 franchisenemers aangesloten, vaak met een eigen expertise, maar altijd op het gebied van coaching. Hans helpt medewerkers, managers en ondernemers om het proces en de vaardigheden van de sales helder te krijgen. Dat gebeurt aan de hand van tips, maar met name ook om te oefenen. En bij dat oefenen staat voor Hans de vergelijking met de sport centraal. Daarom kiest vaak voor een “sportieve locatie”, zoals ook nu. Het opbouwen van vaardigheden leer je namelijk alleen maar in de praktijk. Daarom stelt Hans de leden van de BBC ook in de gelegenheid om na afloop van de lunch een golfclinic te volgen. Bedankt Hans!

Na Hans neemt Marc Stallinga, manager van de Ronald McDonald Hoeve, het woord. Hij geeft aan dat De Hoeve in 2020 zelfs een kwartaal helemaal dicht is geweest. Alleen één gezin waarvan twee kinderen aan het revalideren waren in Beetsterzwaag logeerde in die periode in de Hoeve. Een ongekende rust die gevolgd werd door een hele drukke periode. Door Corona kwam er meer druk op de thuissituatie en was er veel meer vraag naar een vakantie in De Hoeve. Nog steeds zit De Hoeve ongekend vol.

Marc geeft ook een bijzondere lading aan het woord “normaal”. Straks, na Corona, gaan we weer naar een “normale situatie”. Maar hoe normaal is dat voor de gezinnen die op bezoek komen in De Hoeve? De familie Ploeg – regelmatige bezoekers van de Hoeve – heeft een tweeling met beperkingen. De dochter in het gezin vroeg zich af hoe het zou zijn om een “normaal gezin” te hebben. Dan besef je je toch wel hoe gelukkig wij ons mogen prijzen dat we slechts te maken hebben met een tijdelijke situatie, terwijl anderen voor langere tijd of soms zelfs hun hele leven in een buitengewone situatie leven. En toch overheerst ook daar altijd weer het positieve! Erg mooi om te horen.

Met ongeveer 15 leden hebben we daarna genoten van een heerlijk ontbijt. Bedankt Ruben van Golfclub Heidemeer. Het was prima verzorgd! Net zoals vroeger vloog de tijd weer om en midden in de gesprekken klonk de bel om 9.00 uur. We hebben nu al zin aan het vervolg na de zomer!