BBC Ontbijt McDonald’s Joure

Voor de ontbijtbijeenkomst zijn weer een keer de regio in getrokken. We zijn vandaag te gast bij een partner van het eerste uur: McDonald’s. Sinds de oprichting van het eerste Ronald McDonald Huis in Nederland (in 1985) werken McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds samen om families dicht bij elkaar te brengen. Dit partnership is een van de langstlopende relaties tussen een bedrijf en een goed doel. Een unieke band!

Voorzitter Jan opent om 8.00 het ontbijt met de mededeling dat Marc Stallinga vanochtend niet één, maar wel twee ontbijtsessies heeft. Hij start bij de BBC Leeuwarden en rijdt daarna door naar ons. Dit heeft te maken met het feit dat wij onze ontbijtsessie in verband met de meivakantie een weekje hebben uitgesteld. Daarna introduceert Jan de heer Ronald Zuiderveld aan ons. Ronald is de eigenaar van de McDonald’s vestigingen in Joure, Sneek en Lemmer.

Ronald is al sinds 1988 werkzaam bij McDonald’s. Hij is begonnen als managementtrainee en heeft een heel traject bij verschillende McDonald’s vestigingen doorlopen voordat hij in 2003 de gelegenheid kreeg om de filialen in Joure en Sneek te kopen. Tussendoor heeft Ronald ook nog de vestiging in Harlingen gehad, Sneek verkocht en teruggekocht en Lemmer gekocht. En bezit hij nu alweer een aantal jaren de vestigingen in Joure, Sneek en Lemmer. Ronald heeft zelf in het bestuur van De Hoeve gezeten en is ook altijd nauw betrokken bij de Ronald McDonald regatta.  Hij draagt De Hoeve een warm hart toe.

Ronald vertelt over de eigen invloed van de franchisenemer bij McDonald’s en die is best wel groot. Het personeelsbeleid, lokale regelgeving, inrichting (keuze uit varianten) en zelfs meedenken over het productassortiment ligt bij de lokale ondernemer. Het management van McDonald’s heeft vaak zelf in een lokaal restaurant gewerkt en weet dus goed wat er speelt. Hierdoor is er ook begrip voor lokale uitdagingen. Ronald nodigt ons uit voor het ontbijt (zelf bestellen bij de desk) en voor een rondleiding door de keuken. We gaan ontbijten!

Ruim voor het eind van het ontbijt schuift Marc ook aan en kort voor de afsluiting krijgt hij het woord van Jan. Marc vertelt iets over Nora, een gast van De Hoeve die het verblijf pas op latere leeftijd heeft leren kennen. Kinderen die te gast zijn in De Hoeve moeten jonger zijn dan 26 jaar. Nora is rond haar 23e voor het eerst op vakantie geweest in De Hoeve. Ondanks dat zij ernstig meervoudig beperkt is geeft ze toch een blijk van herkenning als ze weer te gast is. Zelfs nu ze te gast is bij een particuliere vakantie-instelling in Nijbeets en even langskomt is dat zichtbaar. Ook geniet ze altijd van de CliniClowns die inmiddels precies weten wat Nora leuk vindt. Haar ouders hebben De Hoeve dan ook uitvoerig bedankt voor de goede zorg.

Iets na 9.00 uur sluit Jan de ontbijtbijeenkomst, bedankt hij nogmaals onze gastheer en wenst hij iedereen een prettige werkdag toe. Tot de volgende keer!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *