BBC Ontbijt Mercurius Vermogensbeheer

Op deze frisse, maar zonnige (eindelijk na wekenlang een grijs wolkendek) dinsdag in april hebben we het maandelijkse ontbijt bij de McDonalds in Joure. Ronald Koers van Mercurius Vermogensbeheer is deze keer de gastheer. Voorzitter Jan Swart heet iedereen welkom en geeft het woord aan Ronald.

Van ING naar Mercurius
Na een lange carrière bij de ING bank stapte Ronald over naar Mercurius. Tijdens een reorganisatie besloot hij te vertrekken en te oriënteren wat hij verder in zijn werkende leven wilde doen. Hij postte op LinkedIn een bericht dat hij een nieuwe koers wilde inslaan en kreeg hierop enorm veel reacties, waaronder uitnodigingen voor gesprekken over een vervolg op zijn bank loopbaan. Hij sprak met diverse mensen en organisaties en besloot met Mercurius Vermogensbeheer in zee te gaan, een onafhankelijk vermogensbeheerder gespecialiseerd in de selectie van actieve beleggingsfondsen en houdstermaatschappijen. Grondleggend oprichter is Koen Bender. Hij is een bekende in de financiële wereld en regelmatig te zien en te horen op televisie en radio, o.a. bij RTL-Z en BNR.

Ronald startte in oktober 2021, voor de uitbraak van de oorlog in de Oekraïne. Op papier een slecht jaar om te starten, maar het pakte voor Ronald goed uit. Hij heeft een eigen AFM vergunning, deze moet je hebben om financiële diensten of producten aan te bieden. Mercurius beheert aandelenportefeuilles vanaf € 250.000,-.

Twee andere labels
Daarnaast heeft Mercurius twee andere labels. Het ene is pensioenpotje.nl Bouw je geen pensioen op, omdat je zzp’er bent of omdat je werkgever dit niet heeft geregeld. Dan kun je dit via pensioenpotje.nl regelen. Ronald vertelt dat er veel mensen zijn die dit niet goed hebben geregeld en dat het een mooi product is om toch aan je pensioen te werken. Het andere is juniorbeleggen.nl. Via dit label kunnen ouders of grootouders voor hun kinderen of kleinkinderen vermogen opbouwen. Het gaat om een minimale inleg van € 1.000,- met een gemiddeld rendement van 8%.

Verder vertelt Ronald dat hij een breed zakelijk netwerk heeft en dat hij ook verbinder is bij specifieke vragen. En recent is hij gestart met sponsoring van een golftalent in Heerenveen. Ronald speelt zelf golf en hoorde over dit talent en besloot hem te sponsoren. 

Nieuws vanuit de hoeve
Agnes van de Ronald McDonaldhoeve vertelt dat de restyling van de hoeve is voltooid en laat een filmpje hierover zien (zie hieronder). Er is ook nieuws over de sollicitatieprocedure voor General Manager: deze week zijn er gesprekken met zeven kandidaten. Wordt vervolgd!

Hierna ontbijten we en praten we bij.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *