BBC Ontbijt Mid Friesland Advies BV

Dinsdag 2 november BIJ DAAN te Joure

Opnieuw treffen we elkaar op een bijzondere locatie. Omdat het kantoor van Mid Friesland Advies BV in Grouw geschilderd werd, was de bijeenkomst bij BijDaan in Joure. Bij afwezigheid van onze voorzitter pakte stuurgroeplid Sebastiaan Weijers om 8.00 uur de bel om na een kort welkomstwoord onze gastheer Wayne Jansen van Mid Friesland Advies BV het woord te geven.

Wayne heeft een lange periode in Zuid-Afrika gewoond. Sinds 1997 werkt hij in de financiële wereld. Alweer enige tijd geleden is Wayne van het bankwezen overgestapt naar het onafhankelijk hypotheekadvies. Eerst bij een franchiseorganisatie, maar vier jaar geleden is hij helemaal voor zichzelf begonnen om zo zijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Wayne woont in Joure en heeft zijn kantoor in Grouw.

Wayne geeft het woord snel door aan Max van Broekhoven die ons meer kan vertellen over de locatie waar we het ontbijt nuttigen. BijDaan is een dagbestedingslocatie voor jongeren en (jong) volwassenen van ZorgInitiatief de Bosk. Max is pedagogisch begeleider en helpt de jongeren in de bistro en de wasserij. Een mooie locatie die de naam van de autistische broer van de eigenaar van het zorginitiatief draagt. Zo kom je altijd “bij Daan” op bezoek!

Na een gezellig en lekker ontbijt vertelt Marc ons hoe het momenteel in de Hoeve is. De afgelopen periode is het druk geweest met de restyling van de appartementen gevolgd door twee herfstvakantieweken. De reacties zijn unaniem positief, zoals ook terug te lezen is in de gastenboeken. Marc deelt het verhaal van Sem en zijn ouders Frank en Sandra die genoten hebben van een weekje vakantie in de Hoeve. Omdat een aantal leden bijtijds moet vertrekken, is Marc ook degene die het ontbijt afsluit en iedereen uitnodigt voor het laatste ontbijt van dit jaar. Op dinsdag 7 december, traditioneel in de Hoeve waar ook de totaalopbrengst van het afgelopen jaar bekend zal worden gemaakt. Graag tot dan!