BBC Ontbijt Mid Friesland Advies

Dinsdag 7 november zijn we te gast bij Van Mark in Joure. Ze zitten midden in een verbouwing maar zijn speciaal voor ons open. Wayne Janssen van Mid Friesland Advies is deze keer de organisator van het ontbijt. 

Er zijn een aantal nieuwe bedrijven aanwezig. Voorzitter Jan Swart heet ze van harte welkom:

Jorrit, Eigenaar van De Barbecueman
Jan Tjerk van DNA Projecten
Janine Does, Virtual Assistent
Rob van de Keukenbouwer 

Mid Friesland Advies: persoonlijk contact staat voorop

Na het woord van welkom start Wayne met een video over zijn bedrijf. Het is een aansprekende video waarin duidelijk zichtbaar is dat hij persoonlijk contact belangrijk. Wayne vertelt dat wij de primeur hebben van de video. Hij heeft deze recent laten maken. 

Wayne begeleidt klanten bij het financieren van een woning. Hij heeft hij toegang tot 35 geldverstrekkers. Hij vertelt dat er vanaf 2024 veel veranderingen zijn in het verstrekken van hypotheken. De focus ligt op het energielabel van de woning. Hoe energiezuiniger de woning, hoe meer men vanaf volgend jaar kan lenen. Daarnaast zijn er extra financiële mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning.

Er worden een aantal vragen gesteld aan Wayne, onder andere hoe lang hij zijn eigen bedrijf heeft en dit is vijf jaar. Voorheen werkte hij bij diverse banken, onder andere ING en Rabobank. Ook krijgt hij de vraag hoe hij aan klanten komt. Hij vertelt dat dit vooral komt door zichtbaarheid op social media. Daarnaast krijgt hij een compliment over de video dat deze zijn persoonlijke benadering onderschrijft. 

Verder attendeert Wayne de aanwezigen op het Fries Ondernemersdebat in Sneek op 16 november. Dit wordt georganiseerd in aanloop naar de landelijke verkiezingen op 22 november a.s. 

Gastvrouw Afke aan het woord

Na de presentatie van Wayne vertelt Afke van Van Mark dat zij aan verschillende grote schaatskampioenschappen heeft meegedaan, maar dat zij hiermee is gestopt. Naast het sporten schilderde en tekende ze altijd en daar heeft ze nu haar werk van gemaakt. Ook is ze aangesloten bij Stuupsport. Zij organiseren schaatsevenementen. Afke geeft hier haar schaatspassie door aan jongeren. 

Ervaring van de Hoeve

Marjan Postma, algemeen manager van de Hoeve, sluit af met een bijzondere blog van een gast van de hoeve: Roos. Haar moeder houdt een blog bij op Instagram onder de naam De wereld van KlapRoos. Zij beschrijft haar leven met haar zieke kindje en de positieve ervaringen met de aangepaste vakantiehuizen van het Ronald McDonaldfonds. Zij verbleef met haar dochter onder andere in de Hoeve in Beetsterzwaag. Ondanks dat ze eerst twijfels hadden, omdat de hoeve in Beetsterzwaag zo dicht bij hun eigen woonplaats ligt, hebben ze er een fantastische tijd gehad. Ook ontdekten ze dat een vakantie dichtbij ook voordelen heeft: ben je iets vergeten, dan rijd je zo even naar huis om het op te halen. 

Volgende ontbijt op 7 december 

De voorzitter bedankt alle aanwezigen voor de geweldige organisatie en nodigt iedereen uit voor de volgende bijeenkomst. Voor degenen die voor het eerst aanwezig zijn, nogmaals welkom. Wie nog eens wil aanschuiven is altijd welkom. Het volgende ontbijt wordt georganiseerd door Jolanda van Sintag bij de Ronald McDonaldhoeve in Beetsterzwaag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *