BBC Ontbijt Rabobank

Om 8.00 uur opent Jan Swart, voorzitter van de stuurgroep BBCH, de ontbijtbijeenkomst. Niet op de eerste dinsdag van de maand, maar een paar weekjes later omdat we voor de eerste geen locatie konden vinden. Hij bedankt de Rabobank dan ook hartelijk voor de mogelijkheid om ons te ontvangen! Normaliter hebben we een prachtig uitzicht vanaf de vijfde etage, maar de mist belemmert ons dat helaas. Het ontbijt zal er niet minder om smaken.

Jan geeft het woord aan onze gastvrouw van vandaag, Anja van Wijk. Zij heet iedereen van harte welkom bij de Rabobank en wenst ons een prettige bijeenkomst. Daarna geeft zij het woord aan Rikkert Besselse. Hij is Business Development Manager op het gebied van energietransitie, duurzaam ondernemen en duurzaam wonen.

Rikkert vertelt ons dat de Rabobank verwacht dat we onder andere door de toenemende personeelskrapte de komende jaren te maken zullen hebben met economische tegenwind. De Rabobank investeert op dit moment in duurzaam ondernemen en zit deze ontwikkeling als één van de oplossingen om de economie toch draaiende te houden (innovaties spelen hierbij een belangrijke rol). Samen met ondernemers, het onderwijs en de overheid neemt de Rabobank haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit past ook goed bij de coöperatieve gedachte van de Rabobank. Nu wordt er met name verduurzaamd omdat het moet, maar in de toekomst zal dit een essentieel onderdeel van het bestaansrecht van ondernemingen zijn. Rikkert nodigt ons allen uit om met hem in gesprek te gaan om te beoordelen of je bedrijf ook kan worden verduurzaamd. Hiervoor zijn op de site van de Rabobank ook goede scans aanwezig die al richting geven.

Na Rikkert neemt Marc Stallinga het woord. Hij bedankt Rikkert voor zijn presentatie en toont ons een filmpje waarin Jan Versteegh als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds langs is geweest bij de Hoeve. Hij gaat in dit filmpje in gesprek met de familie van Puck, die al jarenlang hun vakantie vieren bij de Hoeve. Het filmpje geeft een goed beeld van hoeveel inspanningen en zorg ouders met een kind met een beperking moeten doen om op vakantie te kunnen. Dit blijft indrukwekkend. Na het filmpje opent Marc het ontbijt.

Om 9.00 uur sluit Jan de ontbijtbijeenkomst. De tijd is weer om gevlogen. Jan attendeert iedereen op de volgende sessie op 1 november bij de Hoeve en vraag de aanwezigen om toch vooral introducees mee te nemen. Hij bedankt de catering van de Rabobank voor het heerlijke ontbijt en wenst iedereen een fijne werkdag toe.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *