BBC Ontbijt Raethuis Accountants

Een feestelijk ontbijt staat op ons te wachten bij BY Kees in Heerenveen. Rients de Jong van Raethuis Accountants is gastheer van dit ontbijt. Na een welkomstwoord van voorzitter Jan Swart neemt Rients ons mee in de reis van Raethuis Accountants. De hoofdvestiging van Raethuis Accountants is gevestigd in Heerenveen, daarnaast heeft Raethuis Accountants een nevenvestiging in Oosterstreek en als voornaamste werkgebied Friesland.

Het ontstaan Raethuis Accountants
Rients: “Als ik zelf met ondernemers om tafel zit, vind ik het altijd interessant om te weten; hoe zijn ze ondernemer geworden, wat houdt hen bezig en wat zijn hun doelen?“ Hoe is de reis van Rients verlopen? Na jaren ondernemers te hebben bediend, besloot Rients in 2011 zelf de schoenen van een ondernemer aan te trekken en als interim bedrijven te adviseren.  

“Als je ondernemer wordt, komen er dingen op je pad die je van te voren niet bedenkt. Toen ik voor mezelf begon had ik niet de gedachte om een accountskantoor te beginnen. Maar in het jaar dat ik voor mezelf ben gestart, werd ik door een oud collega benaderd. Kunnen we niet iets samen beginnen?” Samen hebben ze een plan gemaakt en zo is Raethuis in 2012 opgericht. Inmiddels werken we met 12 collega’s. “Het is geen ambitie om groot te worden, maar om een leuke werkplek te creëren voor onze werknemers. Bij Raethuis is de werknemer koning! Als een werknemer goed in zijn vel zit en mag doen wat hij of zij leuk vindt, dan is een werknemer ook goed voor de ondernemer”, aldus Rients.

Medeoprichter Rein Dijkstra zal eind dit jaar met pensioen gaan, waarna Onijdes Wijma zijn stokje binnen Raethuis Accountants zal overnemen.

Nieuwe manager voor de Hoeve
Agnes Feddema vertelt dat er een nieuwe manager is aangenomen voor de Hoeve. Fantastisch nieuws. 1 juni start Marjan Postma als manager op de Hoeve. Bij het volgende ontbijt zal zij zichzelf voorstellen.

Agnes sluit af met een gastenverhaal van de Hoeve. Luca, één van de kinderen die deze meivakantie bij ons verbleef was zelfs in tranen omdat hij nog niet naar huis wilde, zo fijn hebben ze het hier gehad. 

Een leuke reactie in ons gastenboek:
Wat schrijf je als je een onbeschrijflijke week achter de rug hebt? Woorden schieten te kort voor wat jullie ons hebben gegeven! Enorm bedankt!! En hopelijk tot ziens!

Dan is het tijd voor het heerlijke ontbijt dat op tafel staat en om gezellig bij te praten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *