BBC Ontbijt Ronald McDonald Hoeve (MAIN Energie)

Na een lange tijd van geen bijeenkomsten mocht het eindelijk weer een keer! Om 8.00 uur neemt Wijtze de Jong het woord (bij afwezigheid van de voorzitter Jan Swart). Wijtze heet iedereen hartelijk welkom in de Ronald McDonald Hoeve te Beetsterzwaag. Hij spreekt de hoop uit dat de weer de eerste van meer ontbijtbijeenkomsten zal zijn zodat we elkaar weer regelmatig kunnen spreken.

We hebben dit moment meteen aangepakt om ook de jaaropbrengst van de Business Breakfastclub over 2021 te schenken aan De Hoeve. In 2021 is er door de leden gezamenlijk een prachtig bedrag van € 5.250 aan lidmaatschapsgeld betaald. Dit bedrag wordt één op één geschonken aan De Hoeve. Wijtze overhandigt namens de stuurgroep de cheque met dit mooie bedrag erop aan Marc Stallinga, manager van de Ronald McDonald Hoeve te Beetsterzwaag.

Marc bedankt de leden voor deze bijdrage en vertelt dat het Ronald McDonald Kinderfonds geen subsidie krijgt. Dankzij de onmisbare steun van donateurs en sponsors kan de Ronald McDonald Hoeve een gastvrij thuis bieden aan ouders met een ziek of zorgintensief kind. In de coronatijd konden vele fundraising activiteiten niet doorgaan. De opbrengsten vanuit de drie Friese BBC’s zijn dan ook heel belangrijk voor De Hoeve.

Vervolgens vertelt Marc een verhaal vanuit het gastenboek. Een gezien is inmiddels voor de derde keer op bezoek bij De Hoeve en schrijft onder andere in het gastenboek dat “dit onze enige mogelijkheid is om met het hele gezin op vakantie te kunnen!”. Op zo’n moment besef je maar weer hoe belangrijk De Hoeve voor gezinnen met een zorgintensief kind is. En er wordt veel gebruik gemaakt van de diensten van De Hoeve. Ook op het moment dat wij aanwezig zijn zit De Hoeve helemaal vol!

Marc geeft het woord aan Dirk Tuithof, lid van het eerste uur en vanuit het bedrijf MAIN Energie altijd de ontbijt sponsor van de bijeenkomsten bij De Hoeve. Marc memoreert naar het eerste contact dat hij en Dirk samen hadden en de extra dienstverlening die hij vanuit MAIN Energie heeft gekregen voor De Hoeve. Dit heeft ontzettend veel geld bespaard. Dirk neemt het woord en benadrukt dat in deze bijzondere tijd het persoonlijk contact enorm belangrijk is. Zijn relaties hebben veelal hun energiecontracten tijdig kunnen vastzetten om hoge stijgingen te voorkomen. Dit geeft Dirk veel voldoening. Hij koestert zijn relaties en dus ook die met de Business Breakfastclub Heerenveen en de Ronald McDonald Hoeve. Dirk opent het ontbijt en wenst iedereen smakelijk eten.

Het was weer een zeer gezellig ontbijt samen. Ongedwongen en prettig om iedereen weer te zien en te spreken. Om 9.00 uur klonk alweer de bel voor het einde van de bijeenkomst. Eigenlijk was er tijd te kort en dat was ook te merken aan de vele groepjes die nog even doorgingen met hun gesprek.

De volgende bijeenkomst wordt georganiseerd door Kuiper Verzekeringen. Hierover ontvangt iedereen tijdig een bericht. Introducees zijn van harte welkom!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *