BBC Ontbijt Sintag

Het is 5 december en er ligt een prachtig sneeuwdek buiten ….. het begin van een heerlijke Sinterklaasdag die start met een gezellig ontbijt met de leden van de BBCH. Vandaag zijn we te gast bij de Ronald McDonaldhoeve in Beetsterzwaag en gastvrouw is Jolanda Bergsma van Sintag. Voorzitter Jan Swart opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom en geeft daarna het woord aan Jolanda.

Presentatie Sintag

Jolanda vertelt dat zij is gespecialiseerd in coaching en dat de kernwaarde van haar bedrijf vertrouwen is. De naam van haar bedrijf Sintag is het Koreaanse woord voor vertrouwen. Jolanda haar roots liggen in dit land. Jolanda begon haar carrière in de deurwaardersbranche en hier heeft ze 20 jaar gewerkt in verschillende functies.

Carrièeswitch: van deurwaardersbranche naar coaching

In 2016 nam zij de beslissing om de deurwaardersbranche te verlaten en een carrièreswitch te maken naar het coachingsvak. Haar rol evolueerde van leiderschapscoach tot stress- en burn-outcoach en uiteindelijk tot externe vertrouwenspersoon in de afgelopen 4 jaar.

Een rode draad in haar werk is het herwinnen van controle over het eigen leven en zelfbewustzijn. Als coach helpt ze mensen inzicht te krijgen in hun patronen, automatismen en drijfveren. Ze benadrukt het belang van zelfinzicht als een manier om zelfbewust te worden en van daaruit weer regie te nemen over het eigen leven, wat leidt tot meer zelfvertrouwen.

Ze merkt op dat veel mensen die ze begeleidt uit balans zijn en worstelen met verantwoordelijkheid, loyaliteit, perfectionisme, faalangst en andere stressgerelateerde problemen. Ze werkt zowel in de profit- als non-profitsector en begeleidt zowel individuen als organisaties om stress en burn-out te voorkomen.

Vertrouwenspersoon voor verschillende bedrijven

Daarnaast werkt ze als externe vertrouwenspersoon voor verschillende bedrijven en organisaties. Ze is betrokken is bij het begeleiden van mensen die te maken hebben met ongewenst gedrag op de werkvloer. Ze biedt ondersteuning aan degenen die integriteitsmeldingen willen doen en helpt werkgevers bij het creëren van een veilige werkomgeving.

In haar werk als stress- en burn-outcoach en als vertrouwenspersoon komt het thema vertrouwen steeds terug. Ze schakelt tussen het begeleiden van individuen naar zelfinzicht en zelfbewustzijn en het creëren van vertrouwen op de werkvloer om een veilige omgeving te waarborgen. De rode draad door haar presentatie is de cruciale rol van vertrouwen in het werk en hoe het bijdraagt aan het herstellen van balans in het leven van mensen.

Vragenronde

Er wordt gevraagd hoe Jolanda aan klanten komt. Ze vertelt dat ze het vooral van mond-tot-mond reclame moet hebben. Ook heeft ze een tijdje gewerkt aan haar zichtbaarheid en ook dat werkt goed.

Dan wordt er gevraagd hoe ze als vertrouwenspersoon wordt ingezet. Jolanda vertelt dat ze dit voor een aantal bedrijven doet. Als er een situatie is waarvoor een vertrouwenspersoon nodig is, dan wordt ze gebeld of gemaild. Ze is alle werkdagen bereikbaar en als ze niet bereikbaar is, dan belt ze terug.

Een van de leden vraagt of burnoutklachten leeftijd gerelateerd zijn. Hebben bijvoorbeeld jongeren hier meer last van? Jolanda geeft aan dat het niet leeftijdgebonden is, maar dat het meer met je persoonlijkheid te maken heeft.

Informatie van de Hoeve

Na de vragenronde vertelt Marian, algemeen manager van de Ronald McDonaldhoeve dat zij een videograaf heeft uitgenodigd: Ricardo. Hij maakt een promofilm voor de Hoeve en maakt ook films tijdens de ontbijten van de BBC’s. Ricardo vertelt in het kort wat hij doet. De promofilm is begin 2024 klaar en iedereen kan deze dan delen.

En dan is het tijd voor het ontbijt …….! Na het ontbijt is er gelegenheid voor een rondleiding door de Hoeve.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *