BBC Ontbijt ’t Stadhuys Wolvega

Op 5 oktober 2021 waren we te gast bij ’t Stadhuys in Wolvega.

Voordat je op deze prachtige locatie naar binnen gaat kijkt iedereen naar dit schitterende pand. Gelegen midden in het centrum van Wolvega hebben Sonya de Boer, Watze de Vries en Ben Kus een grote restauratie laten uitvoeren na een verwoestende brand in 2017. Wat ons betreft is deze restauratie uitstekend geslaagd!

Iets na 8.00 uur luidt Jan Swart, voorzitter van de stuurgroep van de BBCH, de inmiddels wel bekend bel. Jan bedankt iedereen voor diens aanwezigheid. Hij geeft aan dat we graag nieuwe leden bij de BBCH verwelkomen. Dit hoeven niet bedrijven te zijn uit Heerenveen, ook ondernemers / directeuren / managers uit Wolvega (waar we nu zijn), Joure, Gorredijk en omstreken zijn van harte welkom bij de BBCH. Hij verzoekt de leden dan ook om introducees mee te nemen. De eerste twee keer kan dit kosteloos.

Sonya neemt vervolgens het woord. Zij ligt het concept van ’t Stadhuys nader toe. “Iedereen moet zich hier welkom voelen: voor een gezellig ontbijt, een bakje koffie, een lekkere lunch en een betaalbaar diner.” Gasten kunnen genieten van de smaken uit de authentieke Italiaanse keuken. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse streekproducten voor de bereiding van de gerechten. Ook het ontbijt is in Italiaanse stijl en het ziet er heerlijk uit. Tenslotte geeft Sonya aan dat   ’t Stadhuys ook nog beschikt over zes luxe hotelkamers en een naastgelegen B&B.

Marc Stallinga van De Hoeve maakt de verbinding met “het thuis voelen”. De sfeer en gezelligheid die ’t Stadhuys uitstraalt heeft veel verbinding met het gevoel wat De Hoeve ook graag wil uitstralen aan haar gasten. Je in een korte periode lekker thuis voelen en kunnen ontspannen. De afgelopen periode zat De Hoeve weer helemaal vol. Recent is er nog een schoolkamp van een school voor speciaal onderwijs langs gekomen. Eerst zijn er dan tranen omdat het een verblijf buiten de huiselijke omgeving is, maar bij het afscheid zijn er nog meer tranen omdat iedereen het zo gezellig vond bij de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Een mooier compliment kunnen de medewerkers en vrijwilligers van De Hoeve niet krijgen!

Na deze introducties hebben we genoten van een heerlijk ontbijt en hebben we weer gezellig bijgepraat. En rond 9.00 uur hebben we ook deze bijeenkomst afgesloten. Op naar de volgende keer!