BBC Ontbijt VHM Makelaars – Yfke Terpstra

We zijn vandaag op een prachtige locatie, Brasserie De Stal. Een mooie verbouwde boerderij in Nieuweschoot waarin mensen met een verstandelijke beperkingen een brasserie runnen.

Jan opent de bijeenkomst en heet iedereen van harte welkom en geeft het woord aan Ilse van Es. Ilse is werkzaam bij Alliade als één van de twee begeleiders van de brasserie. Ze geeft aan dat er vandaag ook een festival wordt gehouden in Leeuwarden waardoor er helaas geen medewerkers bij het ontbijt aanwezig kunnen zijn. Normaliter werken er circa 10 mensen met een verstandelijke beperking bij Brasserie De Stal. Ze staan in de keuken, bedenken samen de menukaart, doen de bediening en alle andere werkzaamheden in de brasserie. Ook is het mogelijk om vergaderruimte te huren voor bijeenkomsten.

De brasserie is door de week iedere dag geopend. Ilse geeft wel aan dat het verstandig is om van te voren even op de website te kijken, mocht men toch een keertje dicht zijn. Ook vertelt Ilse dat de brasserie waarschijnlijk eind volgend jaar gaat verhuizen naar Oranjewoud. De locatie van Alliade daar wordt verbouwd, c.q. er komt nieuwbouw bij en in deze vernieuwde locatie komt dan ook de brasserie. Dat biedt weer meer mogelijkheden tot samenwerking. In de boerderij wonen ook nog veertien mensen met een verstandelijke beperking. Zij blijven op deze locatie. Wellicht komen er zelfs nog een paar kamers bij na de verhuizing.

Daarna neemt Yfke Terpstra het woord. Ze geeft aan dat ze nu bijna twee jaar als makelaar in Heerenveen actief is. VHM makelaars is een franchise organisatie met vestigingen over het hele land en dat biedt veel (schaal)voordelen. Yfke werkt als ZZP-er onder de franchise van VHM Makelaars Friesland en dat bevalt haar prima. Ze werkt vanuit huis en haar naamsbekendheid wordt steeds groter. Daarmee neemt ook het werk toe. Voor ondersteuning kan ze altijd terugvallen op VHM Makelaars Friesland in Dokkum. Yfke begeleidt de klant door het hele proces, van eerste bezichtiging / intake tot uiteindelijk de aan- of verkoop. De afgelopen jaren was de markt zeer overspannen. Yfke is tevreden dat de markt zich nu weer wat meer normaliseert. Dat draagt bij aan de dienstverlening die een makelaar kan bieden. In een overspannen markt komt dit onvoldoende naar voren. Huizen staan weer wat langer te koop en ook de energie labels spelen een steeds belangrijkere rol bij de aankoop van een woning. Ook dit vraagt weer meer van de makelaar en hierdoor kan Yfke haar toegevoegde waarde beter tonen. Na nog enkele vragen van de aanwezigen gaan we met z’n allen aan het heerlijke ontbijt.

Tegen het eind van het ontbijt neemt Marc Stallinga het woord. Hij geeft aan dat deze plek wel heel erg toepasselijk is voor deze tijd. De sint is nog maar net het land uit en zo vlak voor de kerst zitten wij in “De Stal”! Vervolgens geeft Marc aan dat hij gaat vertrekken. Dat is wel even schrikken, want Marc is gedurende de afgelopen 14,5 jaar het gezicht van De Hoeve geweest en daarmee ook zeker van de Business Breakfastclubs. Marc begint op 1 februari als directeur van de basisschool in Damwoude. Dus dit is zijn laatste ontbijt met de BBCH. We bedanken hem hartelijk voor zijn inzet en zien Marc natuurlijk allemaal nog een keer in zijn vertrouwde Hoeve als we op donderdag 12 januari 2023 ons eerste gezamenlijke ontbijt hebben van alle Business Breakfastclubs in Friesland. Marc sluit af met een bedankje aan alle leden en de stuurgroep van de BBCH en attendeert ons er nogmaals op dat gezondheid en familie toch het allergrootste goed is. Dat ziet hij iedere dag! Marc ontzettend bedankt voor alle inzet voor de Business Breakfastclub Heerenveen; het was fantastisch!

Tenslotte sluit Jan de ontbijtbijeenkomst weer af. Hij bedankt Yfke en Brasserie De Stal voor de organisatie en wenst iedereen een prettige werkdag toe.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *