Ontbijt bij Friesland Lease

Bij aankomst op het parkeerterrein is het direct duidelijk …….. vandaag zijn we te gast zijn bij een lid uit de autobranche. Het parkeerterrein staat vol met auto’s én het is even zoeken naar een parkeerplek. Uiteindelijk vindt iedereen een plek en met een kop koffie of thee in de hand luisteren we eerst naar Sieds Jan Tabak, mobiliteitsexpert van Friesland Lease. Samen met 25 collega’s is hij verantwoordelijk voor de zakelijke lease van Friesland Lease. Hij excuseert zich voor het parkeerprobleem en vertelt dat ze uit hun jasje zijn gegroeid en binnen nu en twee jaar willen verhuizen naar een grotere locatie. Sieds Jan vertelt dat Friesland Lease niet alleen de lease van auto’s verzorgt, maar ook van fietsen. Zijn collega Lars Dekker weet hier meer van en krijgt het woord. 

Fietsen uit de gracht omgebouwd tot nieuwe fietsen

Lars vertelt dat het maandag 1 april Earth Overshoot Day was. Het blijkt dat als iedereen consumeert zoals wij Nederlanders consumeren er vier Aardes nodig zijn. De ecologische voetafdruk van Nederland is heel groot en dit moet kleiner worden. Daarom is het belangrijk dat we verduurzamen. Lars vertelt over de fiets die naast hem staat. Deze komt bij Roetz-bikes vandaan. Roetz haalt fietsen uit de grachten en bouwen de fiets om naar een nieuwe fiets. 

Daarnaast staat er een Van Moof fiets. Friesland Lease kreeg veel fietsen van dit merk terug, omdat ze kapot gingen. Om deze fietsen toch te blijven gebruiken, hebben ze van een deel van de fietsen de elektrische onderdelen eraf gehaald en de fiets omgebouwd tot een gewone fiets. 

Deze fietsen zijn twee mooie voorbeelden van circulaire producten. Daarnaast vertelt Lars over Roetz Life. Dit zijn circulaire e-bikes, ontworpen om voor altijd mee te gaan. Ze zijn opgebouwd uit een aantal modules en naar jouw wensen in te richten. Tot slot vertelt Lars dat Friesland Lease een leasefiets regeling biedt die je voor jezelf kunt gebruiken of voor je personeel. 

Ondertussen bij De Hoeve

Marjan Postma heeft het nieuwe magazine meegenomen: de zomereditie. Het verhaal van Roos staat hierin. Marjan verrast zich nog steeds over de verbinding die gasten voelen met De Hoeve. Ze vertelt dat er gisteren een fotoshoot in de Hoeve was voor het volgende magazine. De shoot was met een jong gezin met twee kinderen met een beperking. De moeder werkt als vrijwilliger bij De Hoeve. Het gezin gaat niet op vakantie, omdat het teveel prikkels geeft voor een van de kinderen. Gisteren bleek dat de kinderen het erg naar de zin hadden in De Hoeve en daarom overwegen ze om een vakantie te plannen in de Hoeve.

Business Breakfast wordt voor één keer Business Borrel

Tot slot vertelt Ronald dat hij samen met Bob het initiatief heeft genomen om in plaats van een breakfast een borrel te organiseren. Deze is op 3 september in Joure bij Bob Keukenbouwer. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *