Ontbijt bij Sportstad Heerenveen

Voor de reguliere gast blijven de deuren van Sportcafé nog even op slot, maar Jan Swart heeft geregeld dat de Business Club via de zijdeur naar binnen kan. Jan is eindverantwoordelijk voor het Fitnesscentrum in Sportstad en neemt ons mee in de ontwikkelingen van en rond Sportstad Heerenveen. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote organisatie met veel specialisaties; veel verschillende sporten op verschillend niveau zijn onder één dak te vinden. Daarnaast zijn verschillende zorginstellingen (wo Tjongerschans) en onderwijs in het gebouw/op het terrein gevestigd. Door het samenkomen van al deze organisaties is veel kennisuitwisseling, maar ook kan de ene activiteit leunen op de ander (bijvoorbeeld het zwembad).

In het fitnesscentrum ziet Jan veel ontwikkeling; veel jongeren en jongvolwassenen weten de fitness te vinden. Dankzij de socials zijn ze heel zelfredzaam en weten precies hoe een legday of upperbodyday eruit ziet. Toch zijn vooral ouderen een interessante doelgroep; langer fit en mobiel, plus een stukje sociale binding en gezelligheid. Een uitdaging is het langer binden van personeel; het vaak jonge personeel gaat liever een korte arbeidsrelatie aan dan een langere tijd. Daardoor zie je Jan soms zelf ook in de trainingsruimte al trainer of begeleider. Tegelijkertijd maakt dit zijn werk ontzettend breed en afwisselend.

Marjan Postma van de Ronald McDonald Hoeve neemt ons mee in belevenissen in de vakantie. Soms staan toeval en geluk vlakbij elkaar. De pech dat Marjan geen oppas voor haar zoon (11) had en hem meenam naar haar werk, was het geluk voor één van de vakantiegasten, toevallig ook 11. De jongen heeft fysiek meervoudige beperkingen en zit in een rolstoel. Hij had weinig aansluiting bij de andere kinderen in De Hoeve, die juist verstandelijke beperkingen hadden. Hij was dolblij dat hij deze dag een vriend gevonden had in de zoon van Marjan, die even gek op gamen was en rare feitjes en pret maken. Vakantie gered & oppasproblemen opgelost!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *